Objecten-verwijderen-photoshop

3 manieren om objecten te verwijderen

In een aantal artikelen hiervoor hebben we het over enorme misser gehad met het fotoshoppen in Photoshop. Hierbij werden er een aantal dont’s en do’s vermeld die je wat meer wegwijs maakte in de wereld van het fotoshoppen. Photoshop kan ideaal zijn voor als je net op het moment van het maken van de foto een persoon voorbij komt lopen of een vogel voorbij komt vliegen en je die weg wilt hebben. Hier heb je een aantal tools voor in Photoshop die deze objecten gemakkelijk weghalen.

Kroonstempel

Een makkelijke manier om een object te verwijderen is via de kroonstempel. Met deze functie selecteer je, terwijl je de ALT toets ingedrukt houdt, een beginpunt en vanuit daar stempel je het op het ongewenste plekje. Je moet niet vergeten dat je iedere keer wel een nieuw stukje van de foto selecteer om het daarmee weg te krijgen. Wanneer je dit niet goed doet, zie je namelijk direct dat het gekopieerde stukje niet past op het object. Het kost wat tijd en energie om het gehele object weg te krijgen. Het is wel een ideale manier op het object te kunnen verwijderen en één geheel te maken met de foto.

Kroonstempel-Photoshop

Snel retoucheerpenseel

Zoals het al wordt benoemd, de snelste manier om iets weg te kunnen fotoshoppen is met de retoucheerpenseel. Met deze penseel ga je over het object heen, die je weg wilt hebben, en Adobe berekend zelf een nieuw stukje afbeelding erover heen die match met de achtergrond. Super handig! Wel is het zo dat bij grote objecten deze methode niet helemaal nauwkeurig te werk gaat. Zo zie je al snel dat de achtergrond niet klopt. Voor kleine objecten zoals vliegjes of pukkels op je gezicht is het ideaal om het te gebruiken.

Snel retoucheerpenseel - Photoshop

Veelhoeklasso

Het werken met de veelhoeklasso is het de meest makkelijke tool uit Photoshop om objecten mee weg te werken. Zo trek je een rondje om het object heen met de lasso en kun je het object, wat geselecteerd is, slepen naar een stukje achtergrond zonder het object. Je kunt het dus van punt naar punt slepen om zo de gewenste achtergrond te krijgen zonder object. Het kan zijn, net als met de snel retoucheerpenseel, die dat het niet heel nauwkeurig wegwerkt. Als dat het geval is kun je gemakkelijk met de andere tools uit Photoshop zoals de kroonstempel de rare plekjes wegwerken en het nauwkeuriger maken. Zodat je niks meer van het object ziet.

Veelhoeklasso-Photoshop

3 tools die je in Photoshop kunt gebruiken om heerlijk te gaan fotoshoppen met je eigen foto’s!

Geef een reactie

feedback_caps.png