instacs-apps-vintage-effect

5 apps voor een vintage effect

HUJI: terug naar 1998 met een effect

Met HUJI kun je een analoge look voor over je foto’s creëren. De app is gratis en je kunt gemakkelijk je foto’s een hele andere sfeer geven. Het geeft eigenlijk het beeld van een retro wegwerpcamera. Het beginscherm van de app heeft dan ook de verschillende onderdelen van zo’n camera, oftewel de zoeker en de flitsknop. 

Ook kun je de opties kiezen om een timer in te stellen en om de kwaliteit te bepalen. Je kunt daarnaast ook kiezen voor foto’s met of zonder de bekende lichteffecten. De kleuren in de foto’s worden wat blauwer. Er wordt dus bewerkt met een ‘koudere temperatuur’. HUJI creëert direct een retro, vintage effect en is dus super handig voor de vintage look.

RNI Films: extra vintage met korreling en stof

Met de app RNI Films kun je op verschillende manieren je foto’s bewerken. Voor de vintage look kun je direct na het selecteren van de gewenste foto een vintage filter toepassen. Deze filters staan dan ook onder de categorie ‘vintage’. Kies de filter die jij mooi vindt en pas het toe op de foto. 

Daarna kun je verschillende opties kiezen om nog een extra retro vibe toe te voegen. Dat doe je door de optie ‘grain’ in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat er een soort ‘korreling’ op je foto wordt toegepast. Ook kun je de optie ‘dust’ inschakelen. Deze optie zorgt ervoor dat er stofdeeltjes op je foto verschijnen. Extra retro!

Storyluxe: retro frames

In de app Storyluxe vind je templates waar je je foto’s in kunt voegen. In deze app staan ontzettend veel sjablonen voor je foto’s die een polaroid effect en filmcamera effect uitstralen. Deze effecten zorgen natuurlijk ook voor het uitstralen van een wat ‘ouder’ effect.

storyluxefoto-vintage

Glitche

Met de app Glitche kun je perfect een retro effect toevoegen. Alle effecten zorgen ervoor dat er iets gebeurt met je foto en erg ook. Sommige foto’s kunnen helemaal verpest worden door de app en dat is ook precies wat er met een retro effect bedoeld kan worden. 

Lomograph

Met Lomograph kun je complete vintage effecten toevoegen. Deze app omvat eigenlijk alle apps in één. De lichteffecten, korreling, stofdeeltjes, alles kun je toevoegen door middel van 1 klik. Je voegt een effect toe aan je foto en deze zorgt ervoor dat alle onderdelen op je foto worden toegepast. Je kunt kiezen uit verschillende effecten, die allemaal een bepaalde tint hebben.

lomographfoto-vintage

Geef een reactie

feedback_caps.png