Instacs-benodigde-apps

5 apps voor Instagram die je nodig hebt

Ask Lisa

Je kent die vriendin die je altijd al je selectie van foto’s stuurt, net voordat je er een van die op Instagram wil posten, omdat je er geen kan kiezen. En eigenlijk zijn alle foto’s bijna hetzelfde, maar voor een bepaalde reden wil je de mening van iemand anders op je foto. 

Ask Lisa is hier een super handige app voor. Je upload je selectie van foto’s waartussen je niet kunt kiezen en Lisa zal deze analyseren. Lisa zal de foto kiezen welke het meeste aantal likes zal krijgen. Ook geeft ze aan welke hashtags je kunt gebruiken voor je post.


Smarthash

Smarthash is ook een hele handige Insta tool. Deze app analyseert de hashtags die je normaal gebruikt op je post en vertelt je daarbij welke voor interactie zorgen en welke niet. Wanneer je deze app gebruikt, kun je zo 30 hashtags gebruiken die allemaal de likes en comments binnenhalen.


Unfold

Als je eigenlijk een beetje klaar bent met je basic stories op Instagram, kun je deze app gebruiken om jouw stories weer helemaal gaaf te krijgen. 

Unfold is een app om je te helpen om de mooiste Insta stories te creëren. Je kunt verschillende templates gebruiken en hier kun je foto’s en video’s in toevoegen. Ook kun je tekst toevoegen in verschillende kleuren en stijlen.

Wat ook heel leuk is aan Unfold is dat je de stories zo kunt creëren, dat het eruit ziet als een boek. Je kunt dus een aantal ‘pages’ hebben en dan als totaal opslaan. Dit maakt je story heel vloeiend, waardoor het er helemaal perfect uitziet.


VSCO cam

Als je nog niet zo bekend bent met het professioneel bewerken van foto’s, is de app VSCO cam heel erg handig. Deze app leert je in no-time de basis begrippen bij het bewerken van foto’s. Je kunt snel zien hoe het werkt om het licht op een foto aan te passen en hoe je de temperatuur van een foto kunt veranderen. Super handig dus!


Lightroom

Als je VSCO cam wat meer onder de knie hebt, kun je gaan bewerken met Lightroom. Je kunt de foto’s zelf bewerken, of je kunt eerst kijken wat verschillende presets doen op je foto’s. Als je deze presets hebt gedownload, zie je precies welke instellingen er zijn toegepast en daar leer je natuurlijk ook weer van. Met Lightroom van Adobe kun je net meer aanpassingen doen en heb je dus veel meer mogelijkheden. Het werkt alleen net wat complexer dan VSCO Cam.

Geef een reactie

feedback_caps.png