Instacs-optimale-fotografie

5 tips voor optimale fotografie

Begrijp verlichting en hoe je hiermee kunt werken

Bij het maken van foto’s, moet je kunnen begrijpen hoe licht werkt en wat je ermee kunt doen. Neem de tijd om hierover te leren en om hiermee te oefenen. Experimenteer met daglicht, oftewel natuurlijk licht, en met kunstmatig licht. Er zijn veel DIY tutorials op internet om met licht te experimenteren en om te leren om hiermee op de juiste manier mee bezig te zijn.

Verzamel inspiratie

Op internet kun je overal inspiratie voor fotografie vinden. Op Pinterest zijn bijvoorbeeld ontzettend veel ideeën te vinden. Voorkom het volledig kopiëren van iemands anders Setup, maar vind je eigen draai hierbij en ontwikkel je eigen creatieve stijl. Ook kun je op Tumblr veel inspiratie verkrijgen door het kijken naar andere foto’s. De site WeHeartIt is hier ook een mogelijkheid voor.

Deel je werk

Het is handig om een nieuwe blik te krijgen op het werk dat je maakt. Dit kan door feedback te krijgen van anderen. Je kunt je foto’s bijvoorbeeld delen op verschillende fotografie platformen. Instagram is hier natuurlijk erg handig voor, maar Facebook-groepen voor fotografie werken ook erg goed. Op deze manier kun je in contact komen met anderen, die op dezelfde wijze bezig zijn met fotografie en kun je weer nieuwe inzichten verzamelen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor groepen op Instagram, oriënteer jezelf hier eens op.

Leer over basis fotobewerkingen

Fotobewerkingen maken je foto’s mooier en specialer. Je kunt net de kleuren wat mooier maken en het contrast op je foto vergroten. Programma’s zoals Lightroom, Photoshop en VSCO zijn ideaal om deze basis fotobewerkingen te leren. VSCO is erg makkelijk om alle begrippen en fototermen te leren. Je leert hier snel mee werken en je ziet wat alle begrippen betekenen. Daarna zou je bijvoorbeeld over kunnen gaan naar het bewerken met Lightroom. Met Lightroom kun je ontzettend veel en lijken je foto’s al snel heel professioneel.

Bewerken met Lightroom presets

Het werken met Lightroom presets is ideaal. Of je nu foto’s maakt voor de lol of voor je werk, het is gaaf om een geheel te creëren. Dit kan met presets op Lightroom. Deze presets zijn eigenlijk hetzelfde als filters die je kunt gebruiken op VSCO, maar je kunt hier wat extra functies aan toevoegen. Je kunt zelf bewerken met Lightroom of je kunt werken met de presets die Insta Content Studio al voor jou gemaakt heeft.

Deze tips voor fotografie kun je natuurlijk goed toepassen op een mooie vakantiebestemming. (Wil jij weten hoe je zo goedkoop mogelijk naar je vakantiebestemming gaat? Kijk naar de tips op gierigenederlanders.nl).

Geef een reactie

feedback_caps.png