3-tips-voor-lightroom

Adobe Lightroom tips

Het gebruik van Adobe Lightroom wordt steeds vaker gebruikt door beginnende fotografen. Het programma zorgt er sinds kort voor dat het voor iedereen wat toegankelijker wordt. Zodat niet alleen de professionele fotografen van dit programma gebruik maken maar ook de fotografen die nog maar net begonnen zijn. Hieronder vallen ook anno 2019 de influencers die op Instagram een perfecte foto willen krijgen voor de perfecte feed.

Verschillende foto’s tegelijk vergelijken

Soms wil je meerdere foto’s naast elkaar hebben om te kunnen vergelijken of het zelfde filter toe te voegen aan een andere foto. Dit kan gemakkelijk met de ‘Compare View’ (sneltoets C) functie. Je kunt de foto’s in ieder formaat bekijken en naast elkaar houden. Doormiddel van de ‘Survey View’ (sneltoets N) functie kun je de foto’s naast elkaar houden en selecteren om op een andere plaatst te krijgen. Super handig om verschillende foto’s bij elkaar te houden en te vergelijken.

Verschillende foto's vergelijken

Opgeslagen presets gebruiken

In Lightroom heb je de mogelijkheid om filters toe te passen op je foto. Om nu iedere keer bij een andere foto te lopen prutsen om het zelfde resultaat te krijgen is geen doen. Als je bij een foto de juiste instellingen hebt gedaan en de foto goed bewerkt hebt., kun je deze instellingen opslaan als preset. Gelukkig hoef je niet altijd zelf te zoeken naar de juiste instellingen voor je foto. Online verkopen tientallen bedrijven al aangemaakte presets, waardoor jij dus alleen de preset hoeft aan te schaffen en toe te voegen aan je foto. Ideaal dus! Benieuwd naar onze eigen presets? Bekijk ze bij presets en lees er mee over!

Originele foto vergelijken met bewerkte foto

Nu je straks je foto hebt bewerkt wil je het natuurlijk wel even vergelijken met de originele foto. Dit kun je heel makkelijk doen via Lightroom. Onderaan het beeldscherm heb je de knop Y|Y staan. Als je deze aanklikt laat hij automatisch de bewerkte foto een originele foto zien naast elkaar. Zo zie je de verschillen en punten die opgelicht worden door de instellingen die verricht zijn via Lightroom.

Foto vergelijken Lightroom

Met deze tips kun je meteen aan de slag met Ligthroom. Om je foto zelf te bewerken of een presets toe te voegen. Super handig om de perfecte foto en feed te creëren. Lees hier meer over in deze 2 artikelen: “Hoe maak je de “perfecte” Instagram-feed?” En “Hoe maak je de “perfecte” foto?”.

Geef een reactie

feedback_caps.png