Instacs-Insta-feed

Amazing Instagram

Hoe werk je aan een fabulous fotofeed op je Insta? Dat is een vraag die veel Instagrammers zich afvragen. Een mooie fotofeed is de manier om mensen op je account te houden en om nieuwe volgers naar je acccont te trekken. Maar hoe creëer je nu die perfecte Insta feed? Daar geven wij antwoord op!

Tips voor een waanzinnig mooie Instafeed

Happy

Zorg voor een lach en spontaniteit op je foto! Lachende foto’s doen het altijd beter en vinden mensen heel leuk om te zien.

Divers

Zorg voor je eigen bedachte diversiteit. Probeer net even wat anders dan de rest en zorg voor afwisseling. Probeer foto’s net even anders te creëren. Denk aan het licht, eventuele rasters, de kleuren en de uitsnede.

Achtergrond

Een lichte achtergrond is fijn om naar te kijken. Als je de nadruk op een onderwerp op je foto wilt leggen, kun je het best zorgen voor een niet te drukke achtergrond.

Daglicht

Maak je foto’s met daglicht. Dit licht werkt goed op je foto’s en zorgt voor het beste resultaat. Als je al je foto’s met daglicht maakt, zul je zien dat dit ook een geheel vormt. Ook is daglicht het beste licht voor je fotografie.

Filters

Gebruik op iedere foto dezelfde filter. Door eenzelfde bewerking op iedere foto, creëer je automatisch een geheel. Filters zijn hier essentieel. Je instafeed vormt minder goed een geheel als je op elke foto een andere filter gebruikt.

Content

Kijk om je heen en maak zoveel mogelijk foto’s. Je kunt overal content maken. Tijdens wandelingen, het lopen door de stad, het werken aan je bureau, je kunt letterlijk overal content maken. Door zoveel mogelijk foto’s te maken, ontwikkel je je eigen stijl.  

Fotocarrousel

Als je meerdere foto’s op je Instagram wil plaatsen, maak dan een fotocarrousel. Een fotocarrousel wordt gezien als één post en het is eigenlijk een soort bundel van foto’s. Het is dus één post met meerdere foto’s, waar je doorheen kunt swipen. Het is niet handig om op Instagram meerdere foto’s kort na elkaar te plaatsen. Door het algoritme op Instagram krijgen je foto’s minder likes en reacties. Daarom wordt het gebruik van een fotocarrousel aanbevolen. 

Presets

Maak gebruik van presets. Je kunt deze presets gebruiken in Lightroom en hiermee maak je de mooiste fotobewerkingen die zeker in de smaak zullen vallen bij jouw volgers en potentiële volgers. Op de site van Insta Content Studio kun je presets vinden die bij jou passen, check het hier!

Geef een reactie

feedback_caps.png