Instacs-kracht-van-hashtags

De kracht van hashtags

Het gebruik van hashtags op Instagram kan ervoor zorgen dat je Instagram pagina en dus je content meer bereik krijgt. Hashtags worden vooral gebruikt op Twitter, Facebook, Pinterest en Instagram. Een hashtag ziet er als volgt uit: #woord. 

Een hashtag zorgt ervoor dat berichten op Instagram met hetzelfde onderwerp bij elkaar worden gezet. Voor verschillende onderwerpen zijn verschillende goede hashtags mogelijk. Bij het onderwerp fashion zijn goede hashtags bijvoorbeeld:

#fashion #outfit #outfitoftheday #ootd #ootdfashion

Mensen kunnen makkelijker zoeken op Instagram door het gebruiken van hashtags. Zoek je bijvoorbeeld op ‘fashion’, dan wordt een overzicht weergegeven van het onderwerp ‘fashion’. Je kunt dan kiezen voor populaire posts of recente posts. Hoe hoog je bericht in dit overzicht wordt weergegeven, wordt beïnvloed door:

  • Het totaal aantal berichten met die hashtag
  • Het aantal reacties en likes op je bericht
  • De tijd dat je je bericht plaatst
  • De kwaliteit van je Instagrampagina
  • De betrokkenheid van je volgers

Je kunt hashtags op verschillende manieren verwerken. Je kunt de hashtags bijvoorbeeld in de titel onder je bericht plaatsen, maar je kunt ook je hashtags in een reactie verwerken. Deze reactie plaats je als eerste en plaats je direct als je je foto of video op Instagram zet.

3 tips voor hashtags:

Vind de juiste hashtags

Een goede hashtag is een woord dat veel opgezocht wordt door je doelgroep. Je kunt kijken naar andere, relevante accounts. Je kunt dan zien wat voor hashtags zij gebruiken. Schrijf voor jezelf op welke hashtags zij gebruiken en geef ze een volgorde welke voor jou het meest relevant zijn.

Je kunt bij het vinden van de juiste hashtag ook gebruik maken van verschillende tools, zoals de website https://hashtagify.me/hashtag/tbt. Op deze website kun je zien welke hashtags op dit moment het meest populair zijn. Ook kun je de app Smarthash (https://apps.apple.com/nl/app/smarthash-hashtag-insights/id1200529449) gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je deze app kunt gebruiken. 

Maximaal aantal hashtags

Instagram heeft een maximum ingesteld voor het gebruik van hashtags. Die mogelijkheid is 30 hashtags. Voor de kans op het grootste bereik is het dus het handigst dat je al die 30 hashtags gebruikt. 

Relevante hashtags

Gebruik hashtags die niet het meest populair zijn op Instagram. Deze worden het meest gebruikt door heel veel mensen en dus is het lastig om bovenaan in het overzicht te komen. Je kunt dus beter een hashtag kiezen die iets wat minder populair is, maar wel relevant is voor jouw doelgroep en die door wat minder mensen gebruikt wordt.

Geef een reactie

feedback_caps.png