Perfecte foto

Hoe maak je de “perfecte” foto?

Sommige mensen hebben er een hele dag werk aan om de “perfecte” foto te krijgen. Vooral onze de influencers is het een grote uitdaging om dé juiste foto te krijgen die zowel perfect als commercieel is. In deze blog neem ik je mee in een aantal stappen om ervoor te zorgen dat jij foto binnen een paar minuten perfect wordt!

Fotocamera

Investeer in een goede camera. Voor het maken van de juiste foto, is een goede camera erg van belang. De smartphones van tegenwoordig hebben een camera die even sterk is als een fotocamera zoals Canon of Sony. Daarnaast heb je tenminste altijd je smartphone mee! Sinds enkele weken zijn de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro uit, die 3 camera’s hebben om de “perfecte” foto mee te maken.

Bewerk de foto

Tegenwoordig zijn er genoeg app waarmee je je foto kunt bewerken. Je kunt via social media je foto ook al bewerken zoals in Instagram of Facebook, maar je hebt ook verschillende app waarmee het kan. Zoals Lightroom en de app VSCO. Lightroom is een programma van Adobe die je kunt downloaden op je laptop of telefoon. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar Ligthroom omdat het een professioneler programma is met ontzettend veel keus qua bewerking. Ik bewerk voornamelijk het licht, maar ook de helderheid, warmte, schaduw, verzadigd en accenten. Hierdoor krijgt de afbeelding een totaal andere sfeer dan dat die daarvoor heeft. Ook je foto bewerken via Ligthroom? Je kunt hem downloaden via de website van Adobe of aan de slag gaan via je telefoon met de app van Ligthroom.

Neem meerdere foto’s

Ben jij ook z’n persoon die het niet kan laten om maar 1 foto te maken? Ik namelijk wel! Om de “perfecte” foto te krijgen moet je meerdere foto’s maken. Je hebt bepaalde dingen niet zelf in de hand zoals, het licht en bepaalde hoek van de foto bewegende voorwerpen die je op de foto wilt zetten. Wachten en geduld hebben is een pré voor het krijgen van een mooie foto. Ondanks dat je veel kan bewerken of wijzigen zijn bewegende voorwerpen echt het lastigst om op de foto te krijgen. Zelf maar ik geregeld meer dan 100 foto’s om 1 pose er goed op te krijgen. Je moet natuurlijk ook geluk hebben. Soms lukt het binnen een paar shots al en hoef je hem alleen nog maar te na te bewerken.

Na het lezen van deze tips, is jouw kans zeker vergroot om een “perfecte” foto te maken!

Geef een reactie

feedback_caps.png