Instacs-Instagram-advertenties

How to: Instagram advertenties

Snel groeien in je aantal volgers op Instagram, dat is iets wat heel veel mensen graag willen. Die mogelijkheid wordt vanuit Instagram geboden, namelijk adverteren op Instagram. Met een promotie op Instagram vergroot je je bereik en heb je dus meer kans op het verkrijgen van veel volgers op een korte termijn.

Wat zijn Instagram advertenties?

Instagram advertenties zijn berichten waar je voor betaald, zodat ze vaker in de tijdlijn of stories van je gewenste doelgroep verschijnen. Hierdoor kun je een groter bereik krijgen en zien meer mensen je pagina. Het is handig voor bedrijven om dit te doen, omdat hun product of dienst dan meer onder de aandacht komt. Voor een persoonlijke pagina is het natuurlijk ook handig, omdat je op die manier snel een groter bereik hebt.

Om een advertentie op Instagram te maken, moet je wel een bedrijfsprofiel hebben. Dit kun je eenvoudig aanmaken via de instellingen van je Instagram profiel. Er wordt dan een koppeling gemaakt met Facebook.

Instagram biedt uitgebreide mogelijkheden om je doelgroep specifiek te maken. Je kunt precies aangeven bij wie jouw bericht verschijnt. Je kunt aangeven waar deze mensen wonen, hoe oud ze zijn en op welke onderwerpen zij zoeken op Instagram. Ook kun je zelf kiezen wat voor doel je hebt bij jouw promotie. Je kunt mensen naar je profiel sturen, naar je website en naar je privéberichten.

3 tips om jouw Instagram advertentie succesvol te maken:

Afwisseling

Als je veel bezig bent met promoties maken op Instagram, kun je snel blijven hangen in dezelfde soort content. Het is juist interessant voor je doelgroep om afwisselende content te maken. Je kunt bijvoorbeeld afwisselen met video’s en foto’s en je kunt variatie tonen in het kleurgebruik bij je content.


Instagram Stories

Gebruik Instagram Stories om een verhaal op te bouwen. Instagram Stories is een perfecte manier om een stukje storytelling te laten zien. Of je dit nu doet voor je bedrijf of voor je persoonlijke pagina, het kan allebei. Met Instagram Stories maak je jouw pagina wat levender. Bij je Instagram advertentie kun je ook bepaalde beelden in een Instagram story laten zien, dit is hiervoor de perfecte manier.


Persoonlijk

Maak je Instagram advertentie zo persoonlijk mogelijk. Je doelgroep wil zoveel mogelijk van jou zien en zijn niet uit op iets commercieels. Je kunt dus bijvoorbeeld beelden laten zien van hoe jouw ‘achter de schermen’ eruit ziet. Sommige bedrijven laten bijvoorbeeld stukjes van de fabriek zien, om zo een persoonlijke touch te geven. 

Geef een reactie

feedback_caps.png