Wat zijn influencers

Wat zijn influencers?

Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, influencers. Bij het woord influencers krijg je altijd al zoveel vragen. Wat is het, wat doen ze en hoe wordt je het? Vragen die voor 95% niet duidelijk zijn. Logisch ook, aangezien de benaming pas sinds een enkele jaar echt wordt gebruikt, vandaar dat veel ouderen hier totaal geen weet van hebben. Wij wel gelukkig! We nemen je mee met een aantal vragen zodat jouw beeld over influencers meteen wat duidelijker word.

Wat zijn influencers?

Laten we hier eerst maar eens over beginnen. Wat zijn influencers nu precies? Influencers zijn ‘bekende’ mensen, die met hun social media kanaal veel mensen in één keer kunnen bereiken, en dus enorm interessant zin voor bedrijven om hun producten te promoten. In Nederland hebben we ook genoeg influencers zoals, Anna Nooshin, Enzo Knol en Nikkie de Jager. Deze mensen hebben online een enorme grote groep aan volgers. Ze kunnen via Instagram maar ook Youtube als snel miljoenen personen bereiken. Ideaal om iets te promoten zoals een product, actie of bedrijf.

Anna Nooshin Instagram

Wat doen influencers?

Vaak werken influencers samen met een merk of bedrijf waarvoor zij hun producten of diensten gebruiken en vervolgens promoten via hun social media kanalen. Voordeel voor bedrijven is dat hun omzet hier enorm van kan gaan stijgen. Een voorbeeld hiervan is Nikkie de Jager, zij is bekend geworden om haar tutorials over beauty producten die ze bij haar zelf opdoet. In een video laat zij weten welke producten ze gebruikt en hoe ze deze aanbrengt op haar gezicht. In veel van de gevallen zal het merk wat benoemd wordt in de video Nikkie een bedrag betalen omdat zij promotie maakt voor hun via haar social media waar een groot bereik aan vast zit. Een soort van win-win situatie. Nikkie wordt zelf bekender en het bedrijf maakt meer omzet. Kort hoe het beeld van een influencer eruit ziet.

Nikkie Tutorials Instagram

Hoe wordt je influencer?

Leuk die influencers, maar hoe wordt je het? Je hebt natuurlijk niet binnen een paar dagen al duizenden volgers met een groot bereik, hier doe je net als de rest gewoon wat langer over. Wel hebben we een aantal tips om eraan te werken:

  1. Vind je niche. Positioneer jezelf als een expert of een icon binnen een bepaalde industrie, wordt meer dan iemand verwacht!
  2. Creëer een persona. Blijf natuurlijk jezelf, maar versterk het door in te gaan op je karakter.
  3. Als laatste wees actie op je online kanalen, volgers willen veel van je zien.

Geef een reactie

feedback_caps.png